Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Дві категорії населення у групі ризику від штаму “Омікрон“

Новий штам коронавірусу “Омікрон” виявився підступнішим, ніж усі попередні штами. Він становить небезпеку як для вакцинованих громадян, так і для перехворівших. Які дві категорії населення у групі ризику

У зоні ризику від нового штаму коронавірусу “Омікрон” знаходяться люди похилого віку та діти до 2 років. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Смертей від нового штаму у світі поки не зареєстровано, проте кількість хворих збільшується з кожним днем. Мутації штаму Омікрон дозволяють йому оминати імунну систему людей, які вакцинувалися. Фармацевтичні гіганти вже заявили про роботу над розробкою нової вакцини від COVID-19, а поки що громадян закликають робити третю бустерну дозу вже раніше зробленої вакцини.

Дві категорії населення у групі ризику від штаму “Омікрон“

Кількість мутацій від нового COVID-штаму вже досягає 32. Вірус має велику кількість мутацій у тих частинах, до яких зазвичай кріпляться антитіла, що виробляються організмом людини. Це може призвести до того, що вже сформований до інших штамів імунітет не зможе протистояти вірусу.

Новий штам “Омікрон” імунологи вважають небезпечнішим за “Дельту”. Медики із ПАР, де вперше виявили омікрон-штам, назвали нетипові симптоми нового вірусу. Зокрема, при зараженні новим штамом COVID-19 у пацієнтів не пропадають нюх та смак, відзначається лише підвищення температури та занепад сил.

В МОЗ розповіли, як вберегтися від нового штаму коронавірусу Омікрон

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×