Купити квартиру в Дніпрі

Деякі військові РФ вирішили лишитися в Україні: що розповідають полонені

що розповідають полонені військові

Деякі військовослужбовці РФ, яких взяли в полон ЗСУ, вирішили залишитися в Україні, поки в Росії діє путінський режим. Що розповідають полонені?

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Українська Правда. 

Молодший сержант Андрій Ілліч Чеботаревський, з в/ч 58198, 1 танкового полку, 2 мотострілецької дивізії Москви розповів, що на нього в Росії вже прийшла похоронка.

Пряма мова Чеботаревського: “Нас у Росії вже вважають мертвими, тому що на нас приходять похоронки. Ми хочемо, щоб люди знали, що ми живі. Ми хочемо залишитися в Україні, хоча б поки там діє путінський режим. Ми боїмося туди повертатися, бо через президента Росії ми стали злочинцями”.

“Мені дали можливість зателефонувати батькам, повідомити, що я живий. І коли я зателефонував, мені сказали, що на мене прийшла похоронка. У РФ я вважаюсь мертвим. Якщо нас захочуть обміняти, чого ми самі не бажаємо, нас розстріляють свої ж”.

що розровідають полонені військові РФ

Чеботаревський також підтвердив, що в Україні воюють солдати строкової служби РФ.

“Командування різних військ дає накази стріляти по мирних жителях, містах, де немає військовослужбовців. Керівництво РФ хоче просто стерти міста, людей з лиця землі”, – сказав він.

Рядовий Пальнов Валерій Володимирович розповів, що його мама дзвонила до військкомату, і їй повідомили, що нібито її син перебуває на навчаннях під Воронежем.

Смирнов Євген Іванович із в.ч 91701, мотострілецькі війська, заявив, що потрапив на територію України обманом.

Деякі військові РФ вирішили лишитися в Україні: що розповідають полонені

“Ми доїхали маршем до Охтирки, колону було обстріляно, я дивом залишився живим. Сам здався в полон, вийшов із машини, склав зброю. Я просто був шокований, коли вони показували мені, що творить російська армія на території України”, – сказав військовий.

“Я також добровільно хочу залишитися в Україні. Бо поки діє путінський закон, складно буде навіть при обміні: або посадять, або розстріляють. Скоріш за все, уб’ють, а батькам просто прийде лист із похоронкою – ваш син загинув невідомо де і невідомо як”, – зазначив він.

Полонені російські військові на брифінгу в середу в Києві розповіли, як їх о 4 годині ранку 24 лютого підняли й відправили на війну, як вони бачили при в’їзді на територію тіла військових Збройних сил, українські прапори. Потім повідомили, як вони втратили БМП, натрапили на село та здалися у полон.

Полонені російські розвідники визнали, що армія РФ діє в Україні, як фашисти.

Полонені під Запоріжжям росіяни дзвонять додому: «Мам, я агресор» (відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×