Купити квартиру в Дніпрі

Ціни на електроенергію в Україні можуть знизитися

ціни на електроенергію можуть знизитися

В Україні можуть знизитись ціни на електроенергію. Така можливість зявилася внаслідок приєднання енергосистеми нашої країни до європейської. Однак ймовірне зниження цін буде незначним

Такі тези щодо наслідків об’єднання енергосистеми України (ОЕСУ) з об’єднаною енергосистемою Європи ENTSO-E оприлюднив міністр енергетики Герман Галущенко у Telegram-каналі Енергоатом. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

За словами очільника Міненерго, процес синхронізації енергосистеми України з європейською системою призведе до певних коливань цін на електроенергію (очевидно вони стануть вищими ніж зараз – авт.).

Ціни на електроенергію в Україні можуть знизитися

Втім, Герман Галущенко каже, що, коли синхронізацію буде повністю завершено, і стануть можливими взаємні перетоки електроенергії з однієї системи в іншу, ціни на електроенергію можуть стати трохи меншими.

“Цьому сприятиме економічніша робота генерувального обладнання, зниження кількості обмежень для відновлюваної енергетики, за яку все одно треба платити, а також зменшення обсягів так званих гарячих резервів потужності”, – каже Галущенко.

Проте відчутного зниження цін на електроенергію очікувати не варто.

Українцям розповіли, що буде з тарифами на електроенергію під час війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×