Купити квартиру в Дніпрі

Чому не варто шукати зниклих військовослужбовців через интернет – розповідає юрист

почему не стоит искать без вести пропавших военных через интернет

Шукати зниклих військовослужбовців у публічному просторі не варто. Про це розповідає юрист громадської організації Вікторія Олійник

Чому не варто шукати зниклих військовослужбовців через Інтернет? Свою точку зору з цього приводу в ефірі Армія FM висловила юристка громадської організації «Юридична сотня» Вікторія Олійник.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті armyfm.com.ua

Чому не варто шукати зниклих військовослужбовців через интернет – розповідає юрист

юрист громадської організації «Юридична сотня» Вікторія Олійник.

«Можна спробувати пошукати за прізвищем в чат-ботах, але як такої бази в публічному доступі поки немає. Але це небезпечно для наших військовослужбовців. В полоні військовослужбовці іноді говорять, що вони водії, щоб до них не так жорстоко ставилися. Але родичі повідомляють про їх зникнення та називають їх посаду, а це дуже негативно впливає на їх становище у полоні», – розповідає Вікторія Олійник.

Варто також розуміти, що військовослужбовець, наприклад, може виконувати завдання на тимчасово окупованій території. Поширення інформації в публічному просторі з фото та іншими даними може непоправно вплинути на нього/неї та людей з якими він/вона співпрацювали чи співпрацюють.

Перш за все член сім’ї має звернутися за інформацією до військової частини, де проходить службу військовослужбовець. Там перевіряють дані й поінформують родичів.

Повне інтерв’ю з юристкою громадської організації «Юридична сотня» Вікторія Олійник тут.

Що не варто писати у месенджерах Telegram та Viber – інформаційна безпека

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×