Купити квартиру в Дніпрі

Чому деякі товари на полицях АТБ продаються без етикеток у воєнний час

Чому деякі товари на полицях АТБ продаються без етикеток у воєнний час

Мережа супермаркетів АТБ під час війни почала поставляти продукти у свої магазини не лише від вітчизняних виробників, а й з-за кордону – з Польщі, Туреччині та країн Балтії. Чому деяки товари продаються без етикеток

Уся продукція завозиться в Україну легально, але попри це на ній немає українського маркування. Деякі українці припустили, що супермаркети розпродують гуманітарку, яку надсилають для потреб армії. Але це не так.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Деякі товари продають без етикеток

Чому деякі товари на полицях АТБ продаються без етикеток у воєнний час

У пресслужбі АТБ пояснили, що були змушені імпортувати продукти через брак пропозицій від українських виробників. Багато постачальників мережі знаходяться на окупованих територіях і логістика з ними порушена.

До списку товарів для прямого імпорту потрапили м’ясні та рибні консерви, макаронні вироби, сухі концентрати супів та каш, кондитерські вироби та чай. Їх везуть здебільшого до Київської, Одеської, Миколаївської та Харківської областей. Тому якщо ви побачите, наприклад, польські консерви без маркування на полицях АТБ, то це не означатиме, що перед вами “вкрадена” гуманітарка.

Кабмін 9 березня 2022 року ухвалив постанову, яка дозволяє у воєнний час доставку імпортних товарів без українського маркування. Але при цьому кожен покупець може отримати в магазині вичерпну інформацію щодо цих товарів на першу вимогу.

Мережа АТБ розширить асортимент товарів за рахунок прямого імпорту: що саме з’явиться на полицях

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×