Купити квартиру в Дніпрі

Чим можна замінити фіскальний чек під час війни

чем можно заменить фискальный чек во время войны

В Україні поступають скарги від суб’єктів господарювання на те, що закінчилися стрічки для касових апаратів. Чим можна замінити фіскальний чек в умовах воєнного стану

В Україні органи центральної влади отримують від суб’єктів господарювання із регіонів скарги на те, що через вторгнення Росії закінчилися стрічки для касових апаратів, які використовуються для друку розрахункових документів. Держпродспоживслужба розповіла, чим замінити фіскальний чек під час війни. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Відповідно до законодавства, під час продажу товару продавець зобов’язаний видати покупцеві розрахунковий документ встановленої форми. Він має бути виданий покупцю у паперовому вигляді чи створено у електронному вигляді не пізніше моменту передачі товару.

Чим можна замінити фіскальний чек під час війни

Під час військового стану, якщо немає технічної можливості друкувати розрахунковий документ, можна надсилати електронні розрахункові документи на наданий покупцем абонентський номер чи електронну пошту.

Крім того, можна відтворити на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій QR-код. Завдяки цьому покупець зможе зробити його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що містяться в ньому.

Продавцям (магазинам, супермаркетам, ресторанам тощо) рекомендують розміщувати на видному місці інформацію про те, як видається фіскальний чек. Це допоможе уникнути конфліктних ситуацій.

На що можна витратити 6500 гривень допомоги під час війни

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×