Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи можна робити щеплення від COVID-19 при захворюваннях нервової системи

Ніяких протипоказань для щеплення від COVID-19, якщо людина страждає порушенням психіки і приймає сильні медичні препарати, немає

Щеплення може вберегти від психоемоційних перевантажень і рецидивів депресивних розладів у тих, хто раніше ними страждав.

Про це у своєму Facebook повідомив лікар-невролог, медичний директор обласної спеціалізованої лікарні у Глухові Євген Скрипник. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL

Він запевнив, що такі стани, як невротичні порушення, панічні атаки, тривожні розлади, порушення сну, депресії, психотичні розлади, епілепсія, деменція, аутизм та ін. – не є протипоказаннями до вакцинації. Так само, як і прийом антидепресантів, нейролептиків, протиепілептичних препаратів, транквілізаторів.

Чи можна робити щеплення від COVID-19 при захворюваннях нервової системи

Лікар нагадав, що навпаки після перенесення COVID-19 доволі часто виникають тривожні і депресивні розлади. А у людей, які раніше ними страждали, після коронавірусу часто спостерігається рецидив цих станів. Вакцинація від COVID-19, на його переконання, цьому може запобігти.

Заслужений лікар України Ольга Голубовська раніше повідомила, що абсолютних протипоказань до вакцинації проти коронавірусу не існує. Але є відносні. Зокрема, не можна робити щеплення людям з підвищеною чутливістю до компонентів вакцин, алергікам.

“Але всі випадки індивідуальні, в питаннях профілактики і лікування потрібно спиратися виключно на принцип “не нашкодь”. Лікарі, при веденні таких складних пацієнтів, повинні оцінювати ризик/користь. Так, це дуже непросто в такій ситуації, але у нас взагалі непроста професія. Ми щодня приймаємо рішення, від яких залежать здоров’я і життя наших пацієнтів”, – зізналася вона.

Щеплення проти COVID-19 – потрібно буде робити це щ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×