Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи дозволять водіям за гроші доносити один на одного – Рада розглядає проект

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності розглянув законопроект № 5798, який дозволяє будь-якому водієві фіксувати на телефон порушення ПДР та за гроші доносити про нього поліції

Комітет вніс до нього деякі зміни, а також рекомендував народним депутатам його ухвалити. Зокрема, щоб водії-“інформатори” не зловживали, пропонується встановити кримінальну відповідальність за подання підроблених або штучно створених матеріалів фотозйомки або відеозапису. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

У статті 384 та 386 Кримінального кодексу внесуть зміни, що передбачають кримінальну відповідальність за підробку доказів у справах про адміністративні правопорушення, зафіксовані у режимі фотозйомки (відеозапису), а також за незаконний тиск на свідків у справах про адміністративні правопорушення.

Чи дозволять водіям за гроші доносити один на одного – Рада розглядає проект

Нагадаємо, з 1 січня 2023 чи 2024 року в Україні кожен водій зможе фіксувати на телефон порушення ПДР іншими учасниками дорожнього руху, відправляти по телефону дані до поліції та отримувати за це 10% від суми сплаченого штрафу.

“Інформатором” зможе стати будь-який український водій. Для цього потрібно буде в мобільному додатку набути відповідного статусу.

Спочатку водії зможуть фіксувати та повідомляти в поліцію про проїзд на червоний сигнал світлофора, про перетин подвійної смуги, проїзд смугою громадського транспорту, проїзд залізничного переїзду на заборонений сигнал та перешкоджання проїзду спецтехніки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×