Купити квартиру в Дніпрі

Частина вагонів, які курсуватимуть влітку, матимуть кондиціонери – «Укрзалізниця»

Частина вагонів, які курсуватимуть влітку, матимуть кондиціонери «Укрзалізниця»

«Укрзалізниця» майже завершила підготовку вагонів до перевезень улітку. Половина вагонів матимуть кондиціонери

Половина вагонів, які курсуватимуть влітку, матимуть кондиціонери. Про це повідомила «Укрзалізниця» у Facebook, інформує НСН.

«З 2151 вагону активного літнього парку зараз ми вже підготували 1902 вагони, з них – 1064 вагони з кондиціонуванням», – йдеться у повідомленні.

До 31 травня мають завершити підготовку вагонів до літніх перевезень, зокрема продути систему вентиляції, почистити повітряні фільтри, заправити систему кондиціонування та розконсервувати вікна.

Квитки у вагон із кондиціонером можна вибрати через застосунок, чатбот чи сайт. Біля кожного вагона є відповідна позначка, що полегшує орієнтування під час купівлі квитка.

Частина вагонів, які курсуватимуть влітку, матимуть кондиціонери – «Укрзалізниця»

Частина вагонів, які курсуватимуть влітку, матимуть кондиціонери Укрзалізниця1

Відомо, що раніше «Укрзалізниця» оголосила про створення жіночих купе. Наразі розробляються IT-рішення та будуть внесені відповідні зміни до нормативних актів. Також компанія проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Допускатимуть до таких жіночих купе жінок, трансжінок, мам із дітьми до шести років будь-якої статі. Наразі точно не визначено, на яких маршрутах чекати жіночі купе, але це будуть маршрути далекого сполучення, пасажири яких проводять у дорозі багато часу.

Перед початком літнього сезону українцям нагадують, які правила відпочинку діють у безпечних регіонах України. Обмежене відвідування деяких гірських маршрутів, водойм, лісів у різних областях.

Як можна відпочивати, та які заборони діють нагадали у Державному агентстві розвитку туризму.

Які правила відпочинку діють під час війни

Плануючи мандірівку, слід переконатися, що на маршруті є бомбосховища чи укриття.

Варто враховувати, що заборонені по всій Україні сплави, походи, прогулянки та екскурсії по маршрутах біля критичної інфраструктури, військових та стратегічних об’єктів. Також недоступні туристичні локації поблизу кордонів з Білоруссю та Росією.

Обмеження діють щодо відвідування окремих гірських маршрутів, водойм, лісів у різних областях.

На сході та півдні України, особливо у прифронтових зонах, відпочинок небезпечний через активні бойові дії. Варто утриматись від подорожей в райони, які були під окупацією.

Ще новини України: У потягах пропонують зробити окремі вагони для жінок та чоловіків

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×