Купити квартиру в Дніпрі

Біженці з України за кордоном отримуватимуть щомісячну допомогу

біженцям з України платитимуть допомогу за кордоном

Біженці з України отримуватимуть щомісячну допомогу в одній з європейських країн. Регулярну допомогу українцям, які змушені залишити свої будинки через війну, пообіцяла Чехія

У чеському уряді вже перебуває на розгляді законопроект, внесений міністром праці та соціальних справ Маріаном Юречком. Про це повідомило чеське радіо. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

У законопроекті передбачено щомісячну суму допомоги в розмірі 5000 крон на одну особу. Ця сума еквівалентна 200 євро або приблизно 6750 гривень на наші гроші.

біженці з України отримуватимуть грошову допомогу

Допомогу, звичайно, не виплачуватимуть упродовж тривалого часу, а лише три місяці. Вона розрахована на біженців з України, які опинилися в Чехії без свого майна і грошей.

“Пропонується, щоби перша допомога у розмірі 5000 крон надавалася автоматично після видачі візи”, – прокоментував чеський міністр свій законопроект.

Проте це ще не все. Власникам житла, які дадуть прихисток біженцям з України, обіцяють виплачувати по 1000 крон за кожну людину, яку вони у себе поселили. Ці суми їм виплачуватимуть протягом 5 місяців.

Після того, як законопроект схвалить уряд, його мають розглянути у чеському парламенті за прискореною процедурою. Припускають, що вже наступного тижня цей закон буде ухвалено.

Як біженцям користуватись своїми платіжними картками за кордоном

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×