Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Альтернатива дорогому газу – цены на пеллеты взлетели [:ua]Альтернатива дорогому газу – ціни на пелети злетіли[:]

[:ru]Цены на пеллеты в Украине выросли вдвое в 2021-м – с 3,2 тыс. грн до 6-7 тыс. грн. Украинский бизнес все чаще стал выбирать именно твердотопливные котлы вместо газа

Для твердотопливных котлов стали больше использовать брикетов, щепы. Цены на пеллеты выросли. Премьер-министр Денис Шмыгаль ранее предлагал производителям тепла вместо газа использовать пеллеты. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте OBOZREVATEL.

Мнение экспертов

Населению переходить на пеллетные котлы эксперты не советуют, говорится в материале. По словам менеджера по продажам в магазине отопительной техники Boiler shop Николая, с нынешней ценой газа для населения это просто нерационально.

“Но на будущее можно просчитать с учетом инвестиций в сам котел. Переходить на твердое топливо целесообразно в том случае, если разница между отоплением газом и пеллетами будет минимум 20%”, – объясняет специалист.

[:ru]Альтернатива дорогому газу – цены на пеллеты взлетели [:ua]Альтернатива дорогому газу – ціни на пелети злетіли[:]

Кстати, рекомендуется устанавливать пеллетные котлы весной или летом, но никак не осенью. Дело в том, что в осенний период украинцы могут ждать котлы по 3 месяца.

“Очень много юрлиц сейчас перешли на твердотопливные котлы. Они покупают большие объемы, по 200-300 т на сезон. Из-за этого многие производители сейчас невероятно завышают цены. Я слышал, как одному предприятию в сфере туризма пришлось закупить пеллеты по цене 10 тыс. грн за тонну”, – рассказывает эксперт.

К тому же если устанавливать пеллетные котлы, то придется выложить немалую сумму. Еще весной подорожала сталь, а это послужило причиной для роста цен на котлы – на 30-40%.

Как говорят специалисты, производство пеллетов в нашем государстве не настолько масштабное, что им можно было бы полностью компенсировать газ. Но все же конкурентоспособность такого вида топлива выросла, основная причина – подорожание газа. Эксперты уже сейчас говорят о дефиците сырья в Украине.

Евгений из пригорода Киева установил систему отопления гранулами еще 4 года назад. Он говорит, что перешел на пеллеты, так как он ощущал независимость от поставщиков газа. За установку системы украинец заплатил тогда 10 тыс. евро (300 тыс. грн). Но спустя 4 года речь может сейчас идти о других суммах.

“С газом видите, что происходит, а мне все равно. Я в сентябре купил пеллет на весь сезон, и для меня вопрос отопления на эту зиму закрыт”, – сказал Евгений.

Кстати, недавно “НСН” писал: Сколько украинцы будут платить за газ и другие коммунальные услуги – на взлетевшие цены[:ua]Ціни на пелети в Україні зросли удвічі в 2021-му – з 3,2 тис. грн до 6-7 тис. грн. Український бізнес все частіше став вибирати саме твердопаливні котли замість газу

Для твердопаливних котлів стали більше використовувати брикетів, тирси. Ціни на пелети зросли. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше пропонував виробникам тепла замість газу використовувати пелети. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL.

Думка експертів

Населенню переходити на пелетні котли експерти не радять, йдеться в матеріалі. За словами менеджера з продажу в магазині опалювальної техніки Boiler shop Миколи, з нинішньою ціною газу для населення це просто нераціонально.

“Але на майбутнє можна прорахувати з урахуванням інвестицій в сам котел. Переходити на тверде паливо доцільно в тому випадку, якщо різниця між опаленням газом та пелетами буде мінімум 20%”, – пояснює фахівець.

[:ru]Альтернатива дорогому газу – цены на пеллеты взлетели [:ua]Альтернатива дорогому газу – ціни на пелети злетіли[:]

До речі, рекомендується встановлювати твердопаливні котли навесні або влітку, але ніяк не восени. Справа в тому, що в осінній період українці можуть чекати котли по 3 місяці.

“Дуже багато юросіб зараз перейшли на твердопаливні котли. Вони купують великі обсяги, по 200-300 т на сезон. Через це багато виробників зараз неймовірно завищують ціни. Я чув, як одному підприємству в сфері туризму довелося купити пелети за ціною 10 тис. грн за тонну”, – розповідає експерт.

До того ж якщо встановлювати твердопаливні котли, то доведеться викласти чималу суму. Ще навесні подорожчала сталь, а це послужило причиною для зростання цін на котли – на 30-40%.

Як кажуть фахівці, виробництво пелетів в нашій державі не настільки масштабне, що їм можна було б повністю компенсувати газ. Але все ж конкурентоспроможність такого виду палива зросла, основна причина – подорожчання газу. Експерти вже зараз говорять про дефіцит сировини в Україні.

Євген з передмістя Києва встановив систему опалення гранулами ще 4 роки тому. Він каже, що перейшов на пелети, так як він відчував незалежність від постачальників газу. За установку системи українець заплатив тоді 10 тис. євро (300 тис. грн). Але через 4 роки мова може зараз йти про інші суми.

“З газом бачите, що відбувається, а мені все одно. Я у вересні купив пелет на весь сезон, і для мене питання опалення на цю зиму закрите”, – сказав Євген.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Скільки українці будуть платити за газ та інші комунальні послуги – на що злетіли ціни[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×