Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Гражданина Украины приговорили в Крыму к 12 годам лишения свободы[:ua]Громадянина України засудили в Криму до 12 років ув’язнення[:]

[:ru]В анексированом Крыму гражданина Украины приговорили к 12 годам лишения свободы по обвинению в «шпионаже», сообщает НСН, ссылаясь на Радио Свобода.

Подконтрольный России Верховный суд аннексированного Крыма приговорил 61-летнего украинца Константина Ширинга до 12 годам лишения свободы с отбыванием наказания в колонии строгого режима. Его обвинили в «шпионаже», сообщает «Крымская правозащитная группа».

«Заседание проходило в закрытом режиме, информацию по его итогам озвучил адвокат Дмитрий Динзе. Также защитник сообщил, что ранее в прениях прокурор просил 14 лет лишения свободы, а защита – оправдать Константина Ширінга. Сам Ширинг тоже просил его оправдать, сообщив, что «его оговорили и свалили на него всю вину»,– сообщают правозащитники.

[:ru]Гражданина Украины приговорили в Крыму к 12 годам лишения свободы[:ua]Громадянина України засудили в Криму до 12 років ув’язнення[:]

По информации адвоката, защита намерена подавать апелляцию на этот приговор. На сайте крымского суда информация о приговоре отсутствует.

Ранее Федеральная служба безопасности России заявила, что в оккупированном Крыму задержали участников «украинской разведывательно-диверсионной группы», в которую входила «российская военная, подозреваемая в выдаче государственной тайны». По информации российского ведомства, возбуждены уголовные дела о государственной измене и шпионаже».
В ГУР Минобороны Украины назвали «провокацией» информацию о задержании спецслужбами России в Крыму участников «украинской разведгруппы». В Представительстве президента Украины в АРК назвали задержание в Крыму «незаконным преследованием».

В августе 2021 года в оккупированном Крыму состоялось первое заседание по делу Ширинга, оно также проходило в закрытом режиме. На заседании подсудимому стало плохо. Как сообщал тогда адвокат Дмитро Динзе, его подзащитный несколько раз обращался с заявлением о медицинской помощью к администрации Симферопольского СИЗО для получения лечения.

Кстати, недавно “НСН” писал:

На Черкащине мужчину приговорили к трем годам лишения свободы за убийство 4-месячного сына

В Крыму тигр напал на годовалого ребенка и откусил ему палец

Врывался в чужие дома, но ничего не воровал – на Львовщине осудили необычного взломщика

 [:ua]В анексованому Криму громадянина України засудили до 12 років ув’язнення за звинуваченням у «шпигунстві», повідомляє НСН, посилаючись на Радіо Свобода.

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму засудив 61-річного українця Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Його звинуватили в «шпигунстві», повідомляє «Кримська правозахисна група».

«Засідання проходило в закритому режимі, інформацію за його підсумками озвучив адвокат Дмитро Дінзе. Також захисник повідомив, що раніше в дебатах прокурор просив 14 років позбавлення волі, а захист – виправдати Костянтина Ширінга. Сам Ширінг теж просив його виправдати, повідомивши, що «його обмовили і звалили на нього всю провину»,– повідомляють правозахисники.

[:ru]Гражданина Украины приговорили в Крыму к 12 годам лишения свободы[:ua]Громадянина України засудили в Криму до 12 років ув’язнення[:]

За інформацією адвоката, захист має намір подавати апеляцію на цей вирок. На сайті кримського суду інформація про вирок відсутня.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії стверджувала, що в окупованому Криму затримали учасників «української розвідувально-диверсійної групи», в яку входила «російська військова, підозрювана у видачі державної таємниці». За інформацією російського відомства, порушено кримінальні справи «про державну зраду і шпигунство».
У ГУР Міноборони України назвали «провокацією» інформацію про затримання в Криму спецслужбами Росії учасників «української розвідгрупи». У Представництві президента України в АРК назвали затримання в Криму «незаконним переслідуванням».

У серпні 2021 року в окупованому Криму відбулося перше засідання у справі Ширінга, воно також проходило в закритому режимі. На засіданні підсудному стало зле. Як повідомляв тоді адвокат Дмитро Дінзе, його підзахисний кілька разів звертався із заявою про медичну допомогу до адміністрації Сімферопольського СІЗО для отримання лікування.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

На Черкащині чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі за вбивство 4-місячного сина

В Криму тигр напав на однорічну дитину і відкусив їй пальця

Вривався у чужі будинки, але нічого не крав – на Львівщині засудили незвичайного зломщика[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×