Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів – коли почнеться запис на отримання, розповів міністр

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів – це нова ідея президента Зеленського, яку він озвучив 8 лютого під час Diia Summit у Києві.  Глава Мінцифри розкрив подробиці президентської програми щодо видачі людям віком від 60 років безплатних смартфонів, передає НСН, посилаючись на Главком.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що запис вакцинованих людей віком від 60 років на отримання смартфона розпочнеться у квітні 2022 року. Про це Федоров розповів на брифінгу.

А от коли почнеться сама видача пристроїв, ще невідомо. За словами Федорова, це залежить від терміну виготовлення пристроїв і буде анонсовано пізніше.

Єдине, що уточнив міністр, це те, що більшу частину нового проєкту планується запустити протягом цього року.

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів – коли почнеться запис на отримання, розповів міністр

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів – звідки кошти?

Федоров не відповів на запитання про джерело фінансування і сказав, що поки що невідомо, які саме пристрої отримають українці. Нехитрі підрахунки показують, що державі треба знайти приблизно 20-30 мільярдів гривень на реалізацію президентської ідеї, адже в Україні близько 9 мільйонів людей, старше 60 років. А вартість найпростішого смартфону – 2-3 тисячі гривень. При цьому Зеленський пообіцяв, що пристрої будуть якісними.

Нагадаємо, президент пообіцяв не тільки видачу смартфонів, а ще й пільговий тариф на інтернет для вакцинованих пенсіонерів.

За його словами, програма створена для того, щоб усі люди старше 60 років змогли отримати такий самий доступ до інтернету та технологій, як і молодше покоління.

Програма ще не має назви й Зеленський запропонував вибрати її всім разом. Для цього потрібно проголосувати за допомогою нової функції «Опитування» у додатку «Дія».

Зеленський пообіцяв безкоштовні смартфони всім вакцинованим українцям від 60 років

Хто окрім пенсіонерів зможе купувати ліки на «ковідну тисячу» – названо категорію

Виплату за вакцинацію розширили на підлітків: коли можна отримати тисячу гривень

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×