Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

МАУ заборонили перевезення тварин через загибель 38 цуценят

МАУ заборонили перевезення тварин через загибель 38 цуценят

«Міжнародні Авіалінії України» із 19 червня заборонили перевезення тварин на своїх літаках через загибель цуценят на рейсі Київ-Торонто. Про це НСН повідомляє з посиланням на hmarochos.kiev.ua, який посилається на прес-службу компанії.

Як стало відомо НСН , також авіакомпанія розпочала власне службове розслідування, на час якого відсторонила керівника Дирекції з вантажних перевезень та логістики.

Нагадаємо, 13 червня літак із Києва транспортував до Канади 559 собак та 89 котів у 337 клітках. З цих тварин лише одна летіла з власником-пасажиром, решта складали комерційний вантаж. Зокрема, везли на продаж чотиримісячних цуценят французського бульдога.

38 цуценят загинули, інші постраждали від зневоднення.

У Канадській агенції з контролю за харчовими продуктами зауважують, що судячи з кількості кліток, в деяких розмістили по дві тварини. Під час завантаження літака, температура повітря перевищувала 30 градусів.

МАУ заборонили перевезення тварин через загибель 38 цуценят

За словами свідків, деякі клітки загорнули у пластикову плівку, що ймовірно і стало причиною смерті цуценят, повідомляє канадське видання National Post.

У МАУ зазначають, що перевозити по дві тварини в клітці дозволяється, якщо вона достатньо велика і тварини можуть у ній вільно рухатися. Також посилаються на те, що перевезення собак-брахоцефалів (з короткою мордою) має ризики, які «знають та розуміють власники даних тваринок».

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі цуценят. Справу кваліфікують за статтею 29 – жорстоке поводження з тваринами.

МАУ заборонили перевезення тварин через загибель 38 цуценят

Раніше ми повідомляли: Спасая щенков от пожара, собака выносила их прямо в пожарную машину

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×