Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні виділили додатково 380 мільйонів на «теплі кредити» для ОСББ

В Україні виділили додатково 380 мільйонів на «теплі кредити» для ОСББ

Завдяки додатковим 380 млн грн урядового співфінансування ще 3 тис. ОСББ зможуть утеплити будинки та зменшити вдвічі комунальні платежі до кінця цього року. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення інформаційного агентства Укрінформ.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, уряд вирішив надати черговий транш на 380 млн грн державного співфінансування на кредитування утеплення житлового фонду. Ці кошти допоможуть зменшити ставки за кредитами, оскільки компенсація тіла кредиту буде нараховуватися на меншу базу, а від 40 до 70 відсотків тіла кредиту покриватиметься рахунком держави. Крім того, після комплексного утеплення кожна сім'я в такому будинку, як показує практика, платитиме за комунальними платежами на 30-50% менше, і зекономлені кошти можна буде пустити на компенсацію кредиту,

Пр це зазначив .під час пресконференції в Укрінформі голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

В Україні виділили додатково 380 мільйонів на «теплі кредити» для ОСББ

За словами Савчука, ефективність таких програм доводить той попит, який на сьогодні склався серед громадян на енергозберігаючі кредити. На сьогодні за программою «теплих кредитів» в Україні вже утеплили житло більше 600 тис. сімей.

Савчук також наголосив, що існує додаткова можливість компенсації за кредити коштами місцевих програм енергоефективності.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×