Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Підвищення мінімальної зарплати відкладається

Підвищення мінімальної зарплати відкладається

Член фінансового комітету Верховної ради народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень відкладуть на кілька місяців, інформує НСН , посилаючись на ТСН.

Зростання передбачається в грудні наступного року, а не в липні, як планувалося.

Нардеп також додав, що уже наступного тижня депутати можуть затвердити і головний фінансовий документ країни – держбюджет на 2021 рік.

Аналогічну заяву зробив і глава мінфіну Сергій Марченко у студії шоу Право на владу.

За його словами, зростання зарплатні планувалося на 1 липня. Однак після консультацій з міжнародними партнерами, було ухвалено рішення відкласти зростання мінімальної зарплатні до кінця 2021 року.

– Це пояснюється тим, що в нас відбуваються шокові вливання в економіку, які впливають на інфляцію. Ми подискутували з нашими партнерами, і зрозуміли, що нам дійсно краще відкласти до кінця року. 1 грудня є оптимальнішим терміном для запровадження мінімальної зарплатні на рівні 6,5 грн,

– заявив Марченко.

Нагадаємо, що від 1 вересня 2020 року мінімальна заробітна плата в Україні зросла до 5 тисяч гривень. Таке рішення 25 серпня ухвалила Верховна Рада України на позачерговому засіданні. Це не останнє підвищення мінімальної зарплатні. Схвалений урядом макропрогноз передбачав підвищення мінімальної зарплати 2021 року у два етапи – до 6 000 і 6 500 гривень. 

Раніше ми повідомляли: У Мінсоцполітики розповіли, яким категоріям пенсіонерів перерахують виплати
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×