Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На що українці витрачають гроші

На що українці витрачають гроші

Державна служба статистики оприлюднила результати дослідження, на що українці найбільше і найменше витрачають грошей, повідомляє НСН з посиланням на Час дій.  

Згідно з дослідженнями, українці найбільше витрачають грошей на три категорії – це житло, комунальні платежі і їжа. Ці три категорії складають до 60% від щомісячного доходу, про це повідомила пресслужба Державної служби статистики України.

На їжу і напої (крім алкогольних) в першому кварталі поточного року українці витратили 46,8%. Далі йдуть житло, оплата води, електрики, газу та інших видів палива (вугілля, дрова). Все це в першому кварталі вмістилося у 21,8%.

З інших категорій в кожній родині вибирають свій порядок, однак за статистикою більшість українців розподіляють витрати так:

  • Медицина – 5%.
  • Одяг, взуття (як сезонна, так і на розпродажах) – 5%.
  • Транспорт і зв’язок – 3,9 і 3,7%.
  • Тютюнові вироби – 2,5%.
  • Побутова техніка, предмети побуту – 2,2%.

Серед категорій, на які українці витрачають найменше коштів, можна побачити відпочинок і культуру, ресторани та готелі, алкоголь. Також досить мало в процентному співвідношенні витрачають і на освіту — всього 1,3%.

На що українці витрачають гроші

Раніше ми повідомляли: На отримувачів субсидій чекають жорсткі перевірки

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×