Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Що буде із врожаєм-2020 через нинішню посуху

Що буде із врожаєм-2020 через нинішню посуху

Які наслідки ситуація з посухою в Україні має для майбутнього врожаю? Відповідь дав Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, передає НСН із посиланням на hromadske.ua

«Ми можемо бути спокійними за врожай, за продовольчу ситуацію в країні. Ми експортуємо 70% товару і можемо нагодувати ще три такі країни, тому для внутрішнього ринку точно продукції буде достатньо», — повідомив урядовець. 

Однозначно, ця ситуація зменшить врожай на Поліссі, перш за все — жита. Але глобально на галузь це не вплине, і цього все одно буде достатньо, аби забезпечити експорт.

«У нас зараз відбувається посівна, і ми бачимо, що темпи посіву більші, ніж навіть минулого року. Є зменшення кількості вологи, що впливає на врожайність, але цього буде достатньо для ринку із запасами мінімум вдвічі. Дійсно, цей рік є з мінімальною кількістю вологи в ґрунтах. Проте ми проводили дослідження, що фізично кількість вологи за останні п’ять років збільшилась», — заспокоїв Тарас Висоцький.

Що буде із врожаєм-2020 через нинішню посуху

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×