Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні планують зменшити вартість квитків на внутрішні авіарейси

В Україні планують зменшити вартість квитків на внутрішні авіарейси

Як стало відомо НСН, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який звільнить внутрішні авіаперевезення від податку на додану вартість. Це дозволить зменшити середню вартість квитків на внутрішні рейси, про це інформує hromadske з посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури. 

«З метою стимулювання розвитку авіаперевезень між регіонами країни розроблено та зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку ринку внутрішніх перевезень авіаційним транспортом», — йдеться в повідомленні.

«Основним завданням законопроєкту є віднесення послуг з внутрішніх перевезень пасажирів та/або вантажу авіаційним транспортом до операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою податку на додану вартість», — доповнюють в міністерстві.

Також там повідомляють, що законопроєкт не суперечить вимогам Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та не порушить умови конкуренції між українськими та іноземними перевізниками, оскільки наразі внутрішні авіарейси здійснюють лише українські авіакомпанії.

Раніше ми писали: Міноборони будує бетонні сховища для боєприпасів на військових складах

У разі, якщо Верховна Рада ухвалить законопроєкт, це дозволить:

  • Збільшити прибутковість українських авіаційних перевізників, що сприятиме додатковому надходженню коштів до державного бюджету.
  •  Створити конкурентні умови для учасників цього ринку.
  • Збільшити обсяг сплачених зборів за аеронавігаційне обслуговування та державних зборів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.
  • Зменшити вартість перевезень.
  • Зменшити середню вартість квитка на 13,5 %.
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×