Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Нардепи пропонують заборонити продаж тютюнових виробів до 21 року

Нардепи пропонують заборонити продаж тютюнових виробів до 21 року

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, відповідно якому тютюнові вироби потраплять під нові обмеження і заборони, а на пачках з’являться ще більш страшні картинки, ніж зараз. Про це НСН стало відомо з матеріалів УНІАН. Презентація законопроєкту відбулася  30 січня.

 «У цьому законопроєкті ми однаково регулюємо й обмежуємо продаж усіх видів сигарет для людей до 21 року. Це було складне та дискусійне рішення, однак воно на сто відсотків зменшить шкоду тютюнових виробів для здоров’я дітей. Згідно з різними європейськими та американськими дослідженнями, 95% дорослих курців вперше спробували сигарети до 21 року», – повідомила на прес-конференції народний депутат від партії «Слуга народу» Лада Була

За словами Булах, законопроєкт передбачає введення небрендованих однакових упаковок непривабливого кольору для всіх сигарет, збільшення розміру зображень медичних попереджень до 65% з 40% від розміру пачки. Також передбачається відсутність вуличної реклами, викладок сигарет в супермаркетах і кіосках, повна заборона реклами тютюну в інтернеті та соціальних мережах. При цьому місцеві органи самоврядування зможуть додатково визначати громадські місця, де куріння заборонено. Водночас буде розширено список громадських місць, повністю вільних від куріння, – сюди додадуться вокзали, гуртожитки, офіси та робочі місця. Крім того, законопроєкт повністю забороняє обіг ароматизованих сигарет.

«Законопроєкт імплементує директиву Євросоюзу від 2014 року, зокрема заборону сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами та смаковими добавками, які імітують фрукти і мають більш м’який і привабливий смак. Зараз такі вироби становлять лише 10% від усього ринку сигарет, проте діти купують їх насамперед, коли починають пробувати курити», – сказала вона.

За офіційною статистикою в Україні щороку від хвороб пов’язаних з курінням помирає 120 тисяч осіб.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×