Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Нацбанк за тиждень витратив 157,5 млн доларів з золотовалютних резервів для підтримки гривні

Нацбанк за тиждень витратив 157,5 млн доларів з золотовалютних резервів для підтримки гривні

Протягом 30 вересня — 4 жовтня 2019 року Національний банк України витратив 157,5 мільйона доларів з міжнародних золотовалютних резервів для стримування девальвації гривні. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Громадське, який посилається на статистику Нацбанку.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, протягом тижня НБУ продав з резервів 200 мільйонів доларів. Водночас крім продажу валюти, Нацбанку вдалося ще й викупити надлишкову пропозицію валюти у розмірі 42,5 мільйона доларів. Таким чином, чисте зменшення резервів на підтримку курсу гривні склало 157,5 мільйона доларів.

Загалом від початку 2019 року Нацбанк придбав на міжбанківському валютному ринку майже 4,2 мільярда доларів, а продав на ринок 448,23 мільйона доларів. За допомогою інтервенцій на міжбанківському ринку міжнародні резерви України від початку року поповнилися на 3,75 мільярда доларів.

Нагадаємо, що у перший тиждень жовтня 2019 року в Україні спостерігалася різка девальвація гривні. Курс впав на понад 3% за 2 дні, через що НБУ вперше з липня довелося продавати валюту з резервів.

У Нацбанку послаблення гривні пояснили «психологічним фактором». Також в НБУ заявили, що коливання курсу валют — закономірний процес.

Також у регуляторі розповіли, що за вересень українці продали на 89 мільйонів доларів більше валюти, ніж купили.

В останній тиждень вересня Нацбанк викупив з ринку майже 350 мільйонів доларів.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×