Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

ГПУ відкрила провадження через телеміст NewsOne за статтею про держзраду

ГПУ відкрила провадження через телеміст NewsOne за статтею про держзраду

Генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу стосовно українського телеканалу NewsOne за статтею про держзраду за організацію телемосту з російським каналом і готує арешт активів. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення генпрокурора Юрія Луценко.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, фігурантів справи викликано на допит.

ГПУ відкрила провадження через телеміст NewsOne за статтею про держзраду

У зв'язку з намірами телеканалу NewsOne провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом, Генпрокуратура зареєструвала сьогодні провадження про замах на вчинення державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України,

— написав Луценко.

Він також додав, що на допит викликані ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов, а також власник каналу та депутат від партії «Опозиційний блок» Тарас Козак.

Готується подання до суду про арешт активів,

— написав генпрокурор.

Крім того, стало відомо, що СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній – бенефіціарних власників українського телеканалу NewsOne та російського ПАТ «Промсвязьбанк», який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни-агресора.

Ця інформація є остаточною для скликання РНБОУ і введення санкцій проти пов‘язаного з тероризмом телеканалу.

Санкції зокрема передбачають анулювання ліцензій,заборону користування радіочастотним ресурсом України і припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування,

– зауважив Юрій Луценко.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×