Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Позитивних результатів у Мінську по перемир’ю досягти не вдалося

Позитивних результатів у Мінську по перемир’ю досягти не вдалося

Тристороння контактна група (Україна – Росія – Організація з безпеки і співробітництва в Європі) не досягла прогресу про перемир'я на Донбасі на час збирання врожаю і про звільнення утримуваних осіб. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення Дарки Оліфер – прес-секретаря представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, переговори тристоронньої контактної групи відбулися вчора, 2 липня.

– У зв'язку з позицією РФ, не вдалося досягти жодного прогресу ані щодо запровадження "хлібного перемир'я", ані домовитися стосовно звільнення утримуваних осіб.

Українська сторона не заперечує проти звільнення утримуваних у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених", але пропонує прискорити цей процес покроковим виконанням цієї формули. Процес встановлення всіх утримуваних осіб триває.

З приводу подальшого демонтажу фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської вирішено впродовж тижня узгодити графік знесення цих споруд, графік має погодити СММ ОБСЄ.

Сподіваємось, що наступна зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську, запланована на 17 липня, буде більш конструктивною,

– написала Дарка Оліфер на своїй сторінці у ФБ.

Тим часом, бойові дії на Донбасі не вщухають. Тільки за останні дні українська сторона має двох загиблих. Обстріли з окупованої території ведуться в тому числі і з забороненої зброї.  

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×