Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У ВР схвалили рішення про призупинення участі української делегації в ПАРЄ

У ВР схвалили рішення про призупинення участі української делегації в ПАРЄ

Сьогодні, 1 липня, комітет у закордонних справах розглянув питання про призупинення участі Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Верховної Ради.

 Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, за результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до рішення Венеційської комісії щодо повноважень делегатів від Держдуми РФ, обраних за участю мешканців Криму, та рекомендувати відновити роботу лише після виконання Росією головних пунктів Резолюцій ПАРЄ, які є в повній компетенції Ради Європи, як організації, яка відповідає за права людини, а саме – безумовне звільнення моряків і політв‘язнів, забезпечення прав кримських татар в анексованому Криму.

Комітет також рекомендує Голові Верховної Ради України відкликати запрошення ПАРЄ брати участь в спостереженні за виборами в Україні та відмовитися від участі від конференції голів парламентів в рамках ПАРЄ у вересні і провести відповідні консультації з головами парламентів інших країн-членів Ради Європи, які займають спільну з Україною позицію.

Члени Комітету рекомендують Міністерству закордонних справ не приймати кандидатуру нового голови офісу Ради Європи в Україні до проведення консультацій з новообраним генеральним секретарем Ради Європи та направити звернення до країн-членів Ради Європи не приймати повноваження делегатів РФ в ПАРЄ, які перебувають під санкціями ЄС, а також звернення щодо подальшого дотримання цінностей Ради Європи.

Члени Комітету ухвалили рішення одноголосно.

Про це повідомив Голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв на засіданні Погоджувальної ради.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×