Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Рідна для нікопольців 93 бригада втратила бійця на фронті

Рідна для нікопольців 93 бригада втратила бійця на фронті

93 окрема механізована бригада «Холодний Яр», де традиційно служить багато нікопольців та мешканців інших населених пунктів Дніпропетровщини, понесла страшну втрату. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення прес-служби бригади.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, старший сержант 55-річний Ігор Павлович Ігнатенко на псевдо «Цум» загинув у п’ятницю 12 квітня під час ворожого обстрілу.

З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, яка виконує бойові завдання на підступах до міста Авдіївка, надвечір ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької зброї по одному зі взводних опорних пунктів. Водночас, для зайняття більш вигідного положення в смузі забезпечення, група ворожої піхоти під прикриттям вогню приховано висунулась в сторону наших позицій.

Номер обслуги гранатометного взводу старший сержант Ігор Ігнатенко разом із товаришами вчасно помітив переміщення противника та відкрив по ворогу вогонь, заблокувавши його у кількох сотнях метрів від наших позицій.

Для розблокування своєї піхоти та прикриття відступу противник посилив обстріл, застосувавши міномети калібру 82 мм. Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції, де перебував Ігор, завдавши йому поранень, не сумісних із життям,

– розповів речник ОС.

Рідна для нікопольців 93 бригада втратила бійця на фронті

Ігор Павлович народився 17 листопада 1963 року у місті Василівка Запорізької області. Без батька та чоловіка лишились дружина та двоє дорослих синів.

Ігнатенко разом з сотнями інших майданівців, просто з епіцентру Революції Гідності відправився на Схід. Боронити свою землю від російських окупантів та їх колаборантів — зрадників України. Спочатку він воював у добровольчому батальйоні "Донбас", потім був бійцем 56-ї окремої мотопіхотної бригади, а у червні 2018 року став до лав холодноярців,

– повідомляють у 93-й бригаді.

Боєць брав участь у боях в районах Пісків, Станиці Луганської, Гранітного, Авдіївки та шахти Бутівка.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×