Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Опубліковано план виходу України з конституційної кризи

Опубліковано план виходу України з конституційної кризи

Опубліковано план виходу України з конституційної кризи, зокрема через яку ми досі не отримали кредиту МВФ. План дій опублікував глава Офісу президента Андрій Єрмак на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє НСН , посилаючись на Уніан.

За словами Єрмака, для виконання плану дій усі органи влади мають діяти злагоджено та ефективно.

 «Для виходу з цієї конституційної кризи потрібно зробити три важливі кроки:

Перший – відновлення кримінальної відповідальності за навмисне ненадання декларації чи надання  неправдивих відомостей у деклараціях. На думку Володимира Зеленського, кримінальна відповідальність  за це  має бути достатньо суворою.

Другий – відновлення повноважень НАЗК щодо моніторингу електронного декларування та врегулювання питання декларацій суддів.

Третій – врегулювання питання утворення НАБУ та забезпечення гарантії діяльності його директора», – написав він.

За словами Єрмака, для виконання цих кроків усі органи влади мають діяти злагоджено та ефективно.

«Представники уряду, народні депутати разом з експертним середовищем повинні оперативно доопрацювати  відповідні законодавчі ініціативи, а Верховна Рада – якнайшвидше ухвалити»,

– підкреслив голова ОП.

Опубліковано план виходу України з конституційної кризи

Конституційна криза в Україні: подробиці

  • 27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів ухвалив рішення, яким скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за недостовірне декларування.
  • Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників і скасував повноваження НАЗК з перевірки декларацій та виявлення конфлікту інтересів.
  • Сьогодні, 27 листопада, Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації чиновниками (№4434).
Раніше ми повідомляли: У Раду цього тижня внесуть новий законопроект про відповідальність за брехню в е-деклараціях
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×