Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Верховний Суд зобов’язав Зеленського говорити українською мовою під час виконання службових обов’язків

Верховний Суд зобов’язав Зеленського говорити українською мовою під час виконання службових обов’язків

Президент України Володимир Зеленський зобов’язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов’язків. Таке рішення прийняв Верховний Суд України, передає пресслужба інстанції, – повідомляє НСН з посиланням на 24 канал. 

Річ у тім, що раніше до суду прийшов позов із проханням визнати протиправним спілкування президента недержавною мовою.

Йшлося про конкретний випадок – звернення Зеленського 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019. Тоді він розмовляв не українською, а російською мовою.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі,

– мовиться у повідомленні.

Втім, позивач подав апеляцію.

Відтак, Велика Палата Верховного Суду вказала на те, що під час виконання службових обов’язків президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою. Водночас за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, президент несе політичну, а не юридичну відповідальність.

Тобто за виступ російською на iForum-2019 Зеленського не можуть притягнути до юридичної відповідальності.

З огляду на це Велика Палата суду закрила провадження у справі, оскільки вимоги позивача не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Зауважимо, що промова Зеленського на iForum-2019 стала однією з перших публічних як президента. Він виголосив її через 3 дні після інавгурації та анонсував перше діджитал-впровадження – “державу у смартфоні”.

Верховний Суд зобов’язав Зеленського говорити українською мовою під час виконання службових обов’язків

Раніше ми повідомляли: В «Слузі народу» хочуть саджати до в’язниці за публічне заперечення російської агресії

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×