Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна не буде продовжувати заборону на в’їзд для іноземців

Україна не буде продовжувати заборону на в'їзд для іноземцівКабінет міністрів України не буде продовжувати заборону на в’їзд для іноземців. Таким чином, кордони відкриються вже наступного тижня. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Кабінеті міністрів, передає НСН.

Як повідомляє джерело РБК-Україна, в уряді немає інформації про продовження цієї заборони.

“Вона (постанова, – ред.) сама втратить чинність після вихідних”,

– додало джерело.

У Державній прикордонній службі РБК-Україна не змогли надати інформацію з цього питання.

“Ми керуємося прийнятими нормами, а заборону на в’їзд іноземцям поки прописано до 28.09. Тому це поки все, що можу сказати”,

– відзначили в Держприкордонслужбі.

Також про це повідомляє Європейська правда з посмланням на власні джерела.

Очікується, що іноземців прирівняють до українців, які повертаються з-за кордону. Наразі для українців діють правила, що залежать від належності держави в’їзду до переліку країн зі значним поширенням коронавірусу.

Такими державами визнано ті, в яких кількість нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Ці ж правила планується поширити й на іноземців після 28 вересня. Вони будуть змушені йти на самоізоляцію, якщо епідемічна ситуація в країні їхнього громадянства або постійного проживання гірша, ніж в Україні.

Альтернативою самоізоляції буде тест на коронавірус, який можна буде здати після прибуття.

Також від іноземців вимагатимуть наявності чинного страхового поліса і встановлення електронного додатка для осіб у випадку самоізоляції.

Нагадаємо, з 28 серпня в Україні набула чинності заборона на в’їзд іноземних громадян терміном на один місяць. У той же час кордони залишалися відкритими для іноземних студентів, військових, які проходять службу в Україні, дипломатів, водіїв, членів екіпажів і так далі.

При цьому прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслював, що Україна може відкрити кордони для іноземців при спаді захворюваності на коронавірус. Однак, як показує практика, закриття кордонів просто не будуть продовжувати.

Україна не буде продовжувати заборону на в'їзд для іноземців

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×