Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський призначив 87-річного Фокіна заступником Кравчука в ТКГ

Зеленський призначив 87-річного Фокіна заступником Кравчука в ТКГ

Зеленський ввів першого українського прем’єра Фокіна до складу ТКГ. Він буде заступником. Про це НСН повідомляє з посиланням на Бабель.

Перший український прем’єр-міністр Вітольд Фокін увійшов до складу Тристоронньої контактної групи на перемовинах щодо Донбасу в Мінську. Про це йдеться в указі президента № 327/2020. Згідно з указом, Фокін став першим заступником очільника української делегації Леоніда Кравчука.

Вітольд Фокін — перший премʼєр-міністр незалежної України. Він був головою уряду Ради міністрів УРСР з 1990 року і став премʼєром у 1991-му. На цій посаді він працював до 1992 року. Наразі йому 87 років.

Наприкінці липня президент Володимир Зеленський заявив, що розглядає першого президента Леоніда Кравчука як голову української делегації в ТКГ з питань Донбасу. Згодом Кравчук підтвердив, що його запрошують на посаду

Кравчук заявив, що його запросили до Офісу президента обговорити можливе призначення в ТКГ замість Кучми. Кравчук погодився очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі  30 липня, і через день він запропонував свої компроміси, зокрема «особливу систему управління» на Донбасі і вільну економічну зону.

Фокіна до ТКГ запросили Кравчук і голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Зеленський призначив 87-річного Фокіна заступником Кравчука в ТКГ

Раніше ми повідомляли: Вперше в історії: Україна відкликає посла з Мінську для консультацій

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×