Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Посла України викликали до МЗС Грузії через нові заяви Саакашвілі

Посла України викликали до МЗС Грузії через нові заяви Саакашвілі

МЗС Грузії викликало на розмову посла України Ігоря Долгова через останні заяви Міхеїла Саакашвілі, в яких він називає чинну владу Грузії “нелегітимною”, пише Європейська правда, передає НСН.

Про це грузинське міністерство закордонних справ повідомило у четвер на своєму сайті.

“На зустрічі грузинська сторона ще раз підкреслила стратегічність та дружбу грузино-українських відносин і висловила стурбованість через неприйнятні заяви українського чиновника щодо грузинської влади”,

– йдеться у повідомленні.

МЗС Грузії заявляє, що дії Саакашвілі є порушенням грузинського законодавства та “істотно шкодять відносинам між двома країнами”.

“Грузинська сторона висловила сподівання, що українська сторона дасть належну оцінку цьому факту і обидві сторони докладуть зусиль для подальшого розвитку відносин”,

– заявили у міністерстві.

Повідомляється, що міністр закордонних справ Грузії провів розмову з українським колегою Дмитром Кулебою на цю тему. Кулеба, за даними грузинського МЗС, “висловив стурбованість інцидентом та пообіцяв з’ясувати ситуацію”.

Вчора Міхеїл Саакашвілі, третій президент Грузії і нинішній голова Виконавчого комітету реформ при президенті України, у відеозверненні назвав владу Грузії “нелегітимною”.

“Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я ні на мить не визнаю його законність і ні на мить не визнаю законність ситуації, яка зараз склалася у Грузії”,

– зазначив Саакашвілі.

Посла України викликали до МЗС Грузії через нові заяви Саакашвілі

Це вже не вперше між Україною та Грузією виникає напруга через постать Саакашвілі.

У травні Грузія викликала свого посла до Тбілісі для консультацій у зв’язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ при президенті України.

У червні міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані викликав українського посла Ігоря Долгова після заяв Саакашвілі про те, що він “не збирається спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення Грузії”.

Після зустрічі в МЗС український дипломат заявив, що слова Саакашвілі були особистою думкою людини, яка, незважаючи на обійману посаду, не є офіційним представником Києва.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×