Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Обвал рейтингів Зеленського і «Слуги народу»: президенту не довіряють 50% українців

Обвал рейтингів Зеленського і «Слуги народу»: президенту не довіряють 50% українців

Президенту Володимиру Зеленському не довіряє половина українців. Такі результати соцопитування представила на прес-конференції глава правління Українського інституту соціальних досліджень ім. А. Яременка Ольга Балакірєва, повідомляє НСН з посиланням на real-vin.

“На сьогоднішній день Зеленському повністю довіряють 13%, швидше довіряють – 28%, швидше не довіряють 25% і повністю не довіряють 25%. Отже, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському”,

– повідомила Балакірєва.

Опитування проводилося 10-19 червня методом “лицем до лиця” за місцем проживання респондентів. Участь у соцдослідженні взяли понад 3000 осіб у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму. Статистичне відхилення становить 1,1-1,9%.

Підтримка виборців, яку втрачає президент Володимир Зеленський, йде до проросійських політсил, заявив директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто. Про це НСН повідомляє з посиланням на НВ.

Експерт розповів, що, зокрема, симпатії розчарованих в Зеленському виборців переходять до партії Шарія. За даними соціолога, партія Шарія перебуває на межі проходження в Раду.

Іншою політсилою, до якої перетікають голоси від Зеленського, є ОПЗЖ.

«Ті 26%, які розчарувалися в чинному президенті, стали переважно виборцями (Юрія) Бойка. Це ті самі люди, які незадоволені курсом на ЄС», — заявив він.

Згідно із соцопитуванням КМІС, яке проводилось у кінці травня — на початку червня, рівень підтримки українцями президента Зеленського знижується.

Якби вибори голови держави проходили наприкінці травня — на початку червня, то 37,6% серед тих, хто визначився з вибором, проголосували б за Зеленського. Для порівняння, за результатами опитування КМІС, проведеного з 26 по 30 квітня, за Зеленського проголосували б 40,9%.

Що ж стосується виборів до Верховної Ради, то якби вони відбулися в середині червня поточного року, то до парламенту пройшли б чотири партії:

  • “Слуга народу”,
  • “Опозиційна платформа – За життя”,
  • “Європейська солідарність”
  • “Батьківщина”.

При цьому що стосується президентської політсили, яка набрала на минулорічних виборах 43%, її рейтинг значно знизився – до 30,5%. І відрив від другої по популярності партії – “Опозиційна платформа-За життя” сильно скоротився. Про це свідчить опитування, проведене Центром “соціальний моніторинг”, – повідомляє НСН з посиланням на ria-m.tv.

Так, соціологи 10-19 червня опитали 3 037 людей у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму. Виявилося, що 5% бар’єр долають:

  • “Слуга народу” – 30,5%,
  • “Опозиційна платформа – За життя” – 18,6%, “
  • Європейська солідарність” – 12%,
  • “Батьківщина” – 9,7%.

Мова йде про тих респондентів, які пішли б на вибори і вже визначилися з голосом.

Обвал рейтингів Зеленського і «Слуги народу»: президенту не довіряють 50% українців

Порівняно з результатами виборів влітку 2019 року, рейтинг “Слуги народу” знизився майже на 13%, “Опозиційної платформи – За життя” зріс на 5%, “Євросолідарності” – на 4%, “Батьківщини” – на 1,5%.

Партії “Сила і честь” та “Громадянська позиція”, згідно з результатами опитування, виявилися трохи нижче прохідного бар’єру: вони набрали б відповідно 4,3% і 4,2% голосів виборців. “Свободу” і “Радикальну партію Олега Ляшка” підтримали б по 3,2% опитаних, а “Голос” і “Партію Шарія” – 2,1%. Зіпсували б бюлетень 4,1% респондентів, не голосували б 9,5%, важко відповісти – 14,4%.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×