Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

«Все одно піду»: Вакарчук про відмову Ради відпускати його

«Все одно піду»: Вакарчук про відмову Ради відпускати його

Народний депутат України від партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що все одно складе депутатські повноваження, незважаючи на те, що Верховна Рада не схвалила його відставку. Про це НСН повідомляє з посиланням на Громадське, яке посилається на пост політика і музиканта у Фейсбуці.

Як стало відомо НСН , Вакарчук вже продумав схему. Він вийде з фракції, а потім буде виключений із партії на з’їзді — так він автоматично втратить депутатський мандат.

«Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату»,

— написав поки ще депутат.

Він нагадав, що замість нього до Верховної Ради за списком «Голосу» пройде юристка Аліна Свідерська.

«Такий спосіб складання депутатського мандату — вимушений і формальний. І мені шкода, що частина парламентарів залишила мені саме цей варіант. Але, це вже їхня відповідальність. Як і казав раніше, залишаюсь членом партії «Голос», і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною»,

— додав політик.

Нагадаємо, 11 червня лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук оголосив, що складе повноваження народного депутата. Водночас Вакарчук заявив, що це не означає припинення його політичної діяльності у партії «Голос». Він вважає, що свою місію виконав — привів партію до парламенту.

Замість нього місце у Верховній Раді мала зайняти кандидатка у народні депутати від фракції «Голос» Аліна Свідерська, яка була 19-им номером у виборчому списку партії.

Але 18 червня народні депутати провалили голосування за позбавлення мандата Святослава Вакарчука: це рішення підтримали 175 народних обранців з 226 необхідних. Це означає, що він залишається у статусі народного депутата до того часу, доки депутати остаточно не позбавлять його мандату. Він може подати заяву про складання своїх повноважень ще раз.

Раніше ми повідомляли: Политолог объяснил, почему Вакарчука не отпустили из Рады

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×