Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

З’явилися докази причетності Дубінського до прослушки Гончарука

З’явилися докази причетності Дубінського до прослушки Гончарука

З’явилися ймовірні докази того, що до прослушки прем’єра Гончарука причетний народний депутат з партії «Слуга Народу» Олександр Дубінський. Про це НСН дізналася з матеріалу на сайті «Українська правда».

Згідно інформації, отриманої НСН , докази містяться в оригіналі самого аудіозапису.

Оригінал файлу прослушки прем’єр-міністра Олексія Гончарука, опублікований Дубинським, містить запис в метаданих про те, що цей файл оброблявся на комп’ютері з ім’ям користувача “KUKSIN”.

З’явилися докази причетності Дубінського до прослушки Гончарука

На це, зокрема, звернув увагу користувач twitter Євген Сакаль. Журналісти Української правди переглянули метадані аудіозапису з каналу Дубінського і підтверджують цю інформацію.

Справа в тому, що Дубінський, публікуючи аудіозапис, завантажив його в telegram саме в якості файлу, таким чином, запис не був автоматично оброблений месенджером і зберіг первинні дані про його походження.

В управлінні журналістських проектів “1+1 Продакшн”, де знімають программу Дубінського “Гроші”, працює кореспондентом Євген Куксін.

Нагадаємо, 5 лютого у приміщенні студії Дубинського на телеканалі “1+1” за адресою Куренівська, 18 в Києві співробітники СБУ провели обшук. Слідчі зокрема цікавилися робочим місцем співробітника телеканалу Євгена Куксіна.

Раніше газета “Дзеркало тижня” з посиланням на поінформованих співрозмовників повідомляла, що вже на ранок після появи YouTube-роликів записів прослушки президент отримав оперативну довідку від СБУ з приводу того, як міг здійснюватися запис, ким, де монтувався і як розміщувався на YouTube. Того ж дня, Зеленський отримав аналогічний документ від відомства Арсена Авакова.

В обох силових відомствах остаточних висновків не було зроблено, але в одному звіти збіглися точно: ролик монтувався на комп’ютері журналіста ТВ-програми розслідувань, що виходить на одному з найбільш рейтингових телевізійних каналів.

Передісторія:

  • 15 січня в мережі опублікували аудіозаписи, де нібито прем’єр Гончарук зізнається, що він “повний профан в економіці”.Також чути, як голос, схожий на прем’єровий, каже, що у Зеленського “примітивне розуміння економічних процесів” – і йому треба пояснювати їх.
  • 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його й обгрунтував, чому він не “профан” в економіці. Він навіть заявив, що подав заяву про відставку, але чомусь президенту, а не у Верховну Раду.
  • 17 січня Зеленський висунув вимогу до правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов на зустрічі прем’єра з міністрами та представниками Національного банку.
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×