Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Суд пом’якшив запобіжний захід співробітниці Офісу президента, яку звинувачують в корупції

Суд пом’якшив запобіжний захід співробітниці Офісу президента, яку звинувачують в корупції

Антикорупційний суд України змінив запобіжний захід для співробітниці Офісу президента України Світлани Кондзелі, яку звинувачують у корупції. Про це НСН стало відомо з повідомлення на сайті glavcom.ua.

Згідно отриманої нами інформації, Вищий антикорупційний суд змінив цілодобовий домашній арешт начальнику департаменту Офісу президента Світлані Кондзелі на нічний домашній арешт. Про це повідомила спікер Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

«Частково задовольнили клопотання прокурора і продовжили запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту», – сказала вона.

Також суд продовжив раніше покладені на Кондзелю зобов’язання, у тому числі заборону на виїзд за кордон.

Раніше Вищий антикорупційний суд (ВАКС) застосував до керівниці одного з Головних департаментів Офісу президента України Світлани Кондзелі запобіжний захід у вигляді цілодового домашнього арешту.

Також ВАКС обрав запобіжні заходи іншим двом підозрюваним у справі. Зокрема, екс-заступниці міністра культури Вікторії Лісничій суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із альтернативою застави у розмірі 576 тис. 300 гривень.

Як відомо, Ліснича разом із головою департаменту Офісу президента Світланою Кондзелею фігурує у корупційному скандалі – вимаганням $300 тис. за сприяння у призначенні на посаду у НАК «Нафтогазі України».

Раніше повідомлялося, що глава департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлана Кондзеля отримала 150 тисяч доларів хабаря. Вона просила ці гроші за призначення на посаду заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» і заявляла, що вирішує будь-яку проблему через зв’язки на Банковій.

Згодом стало відомо, що вона діяла разом зі спільниками.

Раніше ми порвідомляли про те, що президент Франції Макрон погодився їхати до України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×