Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Кіберполіція викрила злочинну групу у співпраці з російськими хакерами

Кіберполіція викрила злочинну групу у співпраці з російськими хакерами

Працівники Причорноморського управління кіберполіції спільно зі слідчими поліції Одещини викрили мешканця Запоріжжя та Одеси у змові для поширенні шкідливих програмних засобів.  Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Департаменту Кіберполіції.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, хакери створювали шкідливі програми типу криптомайнер та «stealer», які використовувалися в Windows. Крім того, користувачі цих шкідливих програм мали можливість втручатися в роботу комп’ютерів та копіювати персональну і білінгову інформацію власників вражених комп’ютерів.

Збували ці вірусні програми двоє українців на закритих хакерських форумах, отримуючи за це відсоток від продажу. Для анонімізації платежів зловмисники використовували російські платіжні системи.

За місцем мешкання учасників групи проведено санкціоновані обшуки, в ході яких вилучено комп’ютерну техніку, яка використовувалась для проведення злочинної діяльності. Під час попереднього огляду вилученої техніки, спеціалісти з кіберполіції виявили різноманітне шкідливе програмне забезпечення. Також виявлено листування зловмисників з користувачами хакерських форумів, через які вони продавали шкідливе програмне забезпечення.

Кіберполіція викрила злочинну групу у співпраці з російськими хакерами

Одному із учасників цієї злочинної групи – мешканцю Одеси – вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, кваліфікованого за ст. 361-1 КК України (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут). Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Спільникам загрожує до 5 років ув’язнення.

Кіберполіція попереджає, аби вберегти свій персональний комп’ютер від подібних шкідливих програмних треба дотримуватися наступних засобів:

  • встановлювати актуальні оновлення операційної системи
  • використовувати антивірусні програми та постійно оновлювати їх
  • не здійснювати завантаження невідомих і підозрілих файлів або архівів
  • не переходити за підозрілими електронними посиланнями (в соцмережах, пошті тощо)
  • робити регулярні резервні копії інформації з Вашого комп’ютера.
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×