Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Знайшлась миша! Затримано співробітника Держрезерву

Знайшлась миша! Затримано співробітника Держрезерву

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводження Служби безпеки України при отриманні хабара у розмірі 1 мільйон гривень затримали радника директора одного з державних підприємств Держрезерву в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Про це НСН повідомляє з посиланням на Національну поліцію.

Встановлено, що радник директора одного з державних підприємств Держрезерву, використовуючи підроблені документи, створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву третіми особами.

Знайшлась миша! Затримано співробітника Держрезерву

За 1 000 000 гривень хабара зловмисник надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольної йому юридичної особи на зберігання до складів держпідприємства пшениці масою 1 300 тонн. При цьому пшениця на склад так і не надійшла. Надалі приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами до Держрезерву України та отримати нібито передане ним на зберігання зерно пшениці.

Знайшлась миша! Затримано співробітника Держрезерву

Відтак зловмисник мав надати можливість заволодіти сільгосппродукцією, що належить державі та зберігається на цьому державному підприємстві, на загальну суму близько 8 мільйонів гривень.

Дії затриманого кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу  України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Знайшлась миша! Затримано співробітника Держрезерву

Раніше ми повідомляли: Вночі горіла Тесла, у якій Зеленський записував ролики

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×