Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Іран назвав винного в авіакатастрофі українського літака

Іран назвав винного в авіакатастрофі українського літака

Стало відомо, кого Іран вважає винним у авіакатастрофі літака МАУ. Про це НСН повідомляє з посиланням на Слово і діло.

Згідно інформації, отриманої НСН , винним в авіакатастрофі літака Міжнародних авіаліній України Boeing-737 під Тегераном є оператор ракетної системи. Про це, в суботу, 23 травня, повідомив іранський депутат Махмуд Садекі, передає “Слово і Діло” посилаючись на “RadioFarda”.

Депутат повідомляє, що дав запит в офіс міністра і отримав письмову відповідь від глави відомства. Так, за словами Садекі, виходячи з офіційного пояснення міністра, оператор ракетної системи “ймовірно, не спілкувався з командним центром, покладаючись на «нечітку інформацію» міністерства оборони”, коли приймав рішення про запуск ракети.

Садекі повідомив, що направив запит міністру 23 квітня і отримав відповідь 22 травня.

Також депутат зазначив, що хотів отримати від міністра оборони Ірану роз’яснення причин відсутності координації в національній мережі протиповітряної оборони, що призвело до пуску двох ракет по українському пасажирському літаку в небі поблизу Тегерана.

Як відомо, в Ірані пропонують Україні підписати меморандум про взаєморозуміння, який зобов’язує сім’ї жертв рейсу відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

Іран назвав винного в авіакатастрофі українського літака

Раніше Офіс генерального прокурора призначив комплексну комісійну криміналістичну експертизу у справі про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані.

Нагадаємо, Іран через коронавірус призупинив розшифровку чорних скриньок літака МАУ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×