Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні з’явиться фахова передвища освіта

В Україні з'явиться фахова передвища освіта

В Україні можна буде отримати фахову передвищу освіту. Про це Nikopolnews дізнався з відповідного закону, який оприлюднили сьогодні, 9 липня, в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, Закон встановлює основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування системи фахової передвищої освіти, створює умови для поєднання освіти з виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави.

Згідно з документом, всі громадяни України мають право безоплатно здобути професійну передвищою освіту, профільну середню освіту професійного або академічного напрямку за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим.

Це означає: вже з 2020 року коледжі та технікуми готуватимуть фахових молодших бакалаврів – це буде рівень фахової передвищої освіти; освіта дорослих стане більш гнучкою – людина зможе отримати кілька професійних утворень за бюджетні кошти протягом життя; заклади отримають нову систему державного фінансування; студенти зможуть вільно вибирати форму навчання, зокрема, буде більше можливостей для дуальної освіти,
 

– пояснили у Міністерстві освіти та науки України.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×