Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Українцям розповіли, де потрібно носити маски

Українцям розповіли, де потрібно носити маски

Маски потрібно носити у приміщеннях та на вулиці у натовпі людей – наприклад, на зупинці. Але штрафуватимуть населення лише за відсутність масок саме у приміщеннях, повідомляє НСН з посиланням на ua.news.

Таке роз’яснення дав глава МОЗ Максим Степанов.

«На вулиці носити маску не треба. Виняток – це коли ви знаходитесь у місці великого скупчення людей. Наприклад, коли на зупинках, коли є натовп людей, відстань між якими інколи менша ніж один метр. Просто одягайте маску – це безпека»,

– порадив міністр.

Адміністративна відповідальність за перебування без засобів індивідуального захисту стосується лише перебування у приміщеннях.

При цьому накладання стягнення буде схоже на механізм за порушення правил дорожнього руху: штраф мають виписувати відразу на місці органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров’я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

6 листопада Верховна рада встановила штрафи за відсутність маски в громадських місцях і транспорті в розмірі від 170 до 255 гривень.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×