Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Більшість українців проти списання боргів за комуналку – опитування

Більшість українців проти списання боргів за комуналку - опитування

Більше половини споживачів (54,4%) виступають проти списання заборгованості побутових споживачів перед постачальниками комунальних послуг. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, пише РБК-Україна, передає НСН.

Водночас, в середньому 23,9% опитаних підтримують списання боргових зобов’язань.

Як зазначають соціологи, дане співвідношення відповідає даним Державної служби статистики України, в частині співвідношення боржників та споживачів, які сплачують вчасно за комунальні послуги.

«Таким чином, споживачі займають досить послідовну позицію. Вона полягає в тому, що не можна списувати борги неплатникам, оскільки є велика частка людей, які вишукували можливості для оплати»,

— йдеться в повідомленні соціологів.

Крім того, за даними опитування Центру Разумкова, більшість українців (83%) вважають, що тарифи на комунальні послуги для населення є вищими за їх реальну вартість. Водночас 7,5% громадян переконані, що тарифи ЖКП відповідають їх реальній вартості, а 1,9% вважають, що тарифи на комунальні послуги є нижчими за їхню реальну вартість. 

Більшість українців проти списання боргів за комуналку - опитування

Раніше повідомлялось, що заборгованість населення по сплаті за житлово-комунальні послуги на кінець червня 2020 року становить 59,7 млрд грн, що на 2,0 млрд грн менше, ніж місяцем раніше (59,9 млрд грн).

Більшість українців проти списання боргів за комуналку - опитування

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×