Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Більш жорсткий карантин можливий вже в червні: громадянам слід готуватися

Більш жорсткий карантин можливий вже в червні: громадянам слід готуватися

Повернення більш жорсткого карантину в Україні в цілому або в окремих регіонах можливе вже у червні. Про це НСН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода, яке посилається на оприлюднені 4 червня дані епідеміологічної моделі, яку розробила Київська школа економіки (KSE).

«Поширення захворюваності на COVID-19 в Україні відповідає «жовтому» і «чорному» сценаріям із помірною або відсутньою сезонністю. «Зелений» сценарій із сильною сезонністю наразі не спостерігається. Водночас світ може увійти у новий пік захворюваності, не вийшовши із попереднього, адже сезонність у різних країнах не співпадає у часі»,

– йдеться у повідомленні.

«Імовірність повернення більш жорсткого карантину – висока. Чи дійсно карантин повернеться, буде залежати від рішень уряду. Однак людям та бізнесу варто готуватися до цього вже сьогодні»,

– заявив президент Київської школи економіки Тимофій Милованов під час онлайн-презентації епідмоделі KSE.

Раніше 4 червня Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що Київ та вісім областей не відповідають вимогам для послаблення карантину. У Києві, Волинській, Житомирській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях зафіксована занадто висока кількість випадків COVID-19 на 100 тисяч населення. У Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях занадто низький показник охоплення тестуваннями на 100 тисяч населення.

Більш жорсткий карантин можливий вже в червні: громадянам слід готуватися

4 червня в Україні виявили найбільшу за час пандемії кількість нових хворих на COVID-19 – 588. Загалом в Україні підтвердили 25 410 випадків хвороби. 11 040 людей одужали, 748 померли.

Голова МОЗ України Степанов пояснив різкий сплеск захворюваності послабленням карантинних заходів та недотриманням громадянами профілактичних правил.

Раніше ми повідомляли: Нове послаблення карантину з 5 червня: які обмеження знімуть

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×