Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Українців почали тестувати на антитіла до коронавірусу

Українців почали тестувати на антитіла до коронавірусу

В Україні розпочали тестування методом ІФА, який дозволяє виявити в організмі людини антитіла, які виробляється коли організм уражений вірусом. Про це НСН повідомляє з посиланням на Українську правду, яка, в свою чергу, посилається на Facebook-сторінку Центру громадського здоров’я.

Як стало відомо НСН , станом на 27 травня провели вже 1 355 ІФА-тестів. ІФА-тестування нині проводиться у Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Київській, Луганській, Харківській, Херсонській областях та Києві. Водночас методом ПЛР досліджено 312 532 зразки. В ЦГЗ наголошують, що виключно ПЛР-тестування є видом діагностики, який підтверджує діагноз COVID-19.

Раніше в ЦГЗ пояснювали, що якщо ІФА-тестуванням в особи будуть виявлені антитіла, вона повинна буде здати зразок для ПЛР-діагностики.

Ключовою відмінністю ІФА-тестування від ПЛР є те, що воно виявляє імунну реакцію на вірус – рівень антитіл, а ПЛР-тестування – виявляє наявність самого вірусу в організмі.

Українців почали тестувати на антитіла до коронавірусу

Зазначимо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 26 травня повідомив, що тести імуноферментного аналізу на визначення антитіл до коронавірусної інфекції можна буде робити у приватних лабораторіях.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×