Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні з’являться два нових державних свята – Зеленський

В Україні з’являться два нових державних свята - Зеленський

Президент Володимир Зеленський збирається ввести в Україні два нових державних свята. Про це НСН повідомляє з посиланням на Українську правду.

Як стало відомо НСН , президент планує зробити ісламські Курбан-Байрам та Ураза-Байрам державними святами в Україні, а в Києві побудувати нову велику мечеть. Про це він сказав на зустрічі з представниками кримськотатарського народу в Офісі президента, про яку повідомляє сайт глави держави

Володимир Зеленський повідомив, що найближчими днями він планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам та Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят.

Крім того, у Києві планується побудувати нову велику мечеть. Президент наголосив, що він чекає від кримських татар проект цієї мечеті та готовий підтримати його.

Таку ідею Зеленський висловив під час зустрічі з представниками кримськотатарського народу, серед яких були лідери кримських татар Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв. Глава держави також висловив їм співчуття у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

В Україні з’являться два нових державних свята - Зеленський

Також  Зеленський ініціював створення в Офісі президента робочої групи для вирішення проблемних питань кримськотатарського народу.

Довідково: Курбан-байрам — свято жертвопринесення, одне з двох головних свят мусульман. Воно починається через 70 днів після закінчення посту та триває три-чотири дні.

Ураза-байрам – свято у мусульманських народів. Йому передує 30-денний піст, що розпочинається в перший день молодика місяця Рамадан. Як переказують, саме в цей місяць Мухаммеду скорилася Мекка й мусульманам даровано Коран.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×