Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Епідемія коронавірусної хвороби в Україні йде за помірним сценарієм – Шмигаль

Епідемія коронавірусної хвороби в Україні йде за помірним сценарієм - Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що епідемія коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні йде за помірним сценарієм і країна наближається до піку чи плато, після якого має початися спад нових хворих, пише Українська правда, передає НСН.

Про це прем’єр-міністр повідомив  під час години уряду у Верховній Раді.

“Пандемія вносить свої корективи в політику країн світу – і ми не є виключенням. Нам з вами потрібно працювати вдвічі ефективніше, ми мусимо ефективно відреагувати на коронавірусну пандемію та продовжити роботу над реформами, яких 28 років чекала Україна та українці. Тепер, щоправда, одне не можна відділити від іншого – і при плануванні змін ми обов’язково маємо врахувати питання пандемії”, — сказав Шмигаль.

Раніше ми писали:  Чому у тих, хто вилікувався від коронавірусу, повторно виявляють інфекцію

Стосовно ситуації загалом прем’єр-міністр зазначив:

“Вона у нас розвивається за помірним сценарієм – ми ідем завдяки запровадженню карантину по сценарію Польщі. Він набагато кращий, ніж сценарій розвитку пандемії в інших європейських країнах…

На жаль, не було ще жодного дня, коли кількість людей, які одужали, перевищила кількість людей, які захворіли. За минулу добу захворіли 402 особи, кількість знижується постійно – це 3,3% від загальної кількості захворілих. Одужало 343 особи. Тобто десь уже ми досягаємо того плато і піку, про який говорили. Загалом  кількість захворілих в Україні – 16 425 на сьогодні”.

На запитання, чи готові ми зараз прийняти 100 тисяч хворих на COVID-19, Шмигаль відповів, що “ми в десятки разів краще підготовлені, ніж два місяці тому”, про що свідчить і завантаженість лікарень.

Прем’єр нагадав, що з 11 травня відбулося перше пом’якшення карантину і буде запроваджено адаптивний карантин – регіони зможуть посилювати чи послаблювати обмеження локально.

Епідемія коронавірусної хвороби в Україні йде за помірним сценарієм - Шмигаль

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×