Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Уряд запускає електронний лікарняний

Уряд запускає електронний лікарняний

Як стало відомо НСН, кабінет міністрів запроваджує систему електронних лікарняних листів з 1 квітня 2020 року. Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі, пише Економічна правда.

Із 1 квітня українці зможуть оформити лікарняний онлайн — більше не потрібно виписувати їх на паперових бланках та зайвий раз йти до поліклініки“, – повідомляє прем’єр.

Наголошується, що лікар зможе електронним підписом затвердити документ. Система автоматично надсилатиме інформацію про лікарняний роботодавцю працівника та до Фонду соціального страхування

За словами Гончарука, це, по-перше, пришвидшить процедуру отримання страхових виплат, а по-друге, зменшить шахрайство, коли фейкові лікарняні купували за 200-300 грн. 

Систему створили на базі вже наявного програмного забезпечення Пенсійного фонду.

Раніше ми писали: В Україні запускається платформа для підприємців Дія.Бізнес: що відомо

Нагадуємо:

Запуск електронного лікарняного анонсували в Мінсоцполітики в січні. Тоді заявлялось, що:

  • кожен лікарняний повинен бути підписаний електронним цифровим підписом – запроваджується персональна відповідальність лікаря, який видав цей документ;
  • електронний обіг дасть можливість відслідкувати, чи лікарняний видав профільний лікар;
  • Мінсоцполітики зможе боротися та відслідковувати потенційні “схеми”, коли “на лікарняний” іде половина співробітників підприємства, які по факту продовжують працювати, але отримують ще й виплати з Фонду соцстрахування.
To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×