Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні ввели квоти на IT-спеціалістів з-за кордону

В Україні ввели квоти на IT-спеціалістів з-за кордону

Як стало відомо НСН, уряд ввів квоти на імміграцію 5000 іноземних фахівців для працевлаштування в українських IТ-компаніях. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сторінку у Facebook Міністерства цифрової трансформації.

«Уряд підтримав пропозицію Мінцифри зі встановлення квот на імміграцію 5000 іноземних фахівців для працевлаштування в українських IТ-компаніях. Відповідне розпорядження Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 26 лютого», – йдеться в повідомленні.

У Мінцифри роз’яснили, що квота на імміграцію – це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким буде надано дозвіл на імміграцію протягом календарного року.

«Квоти на імміграцію – інструмент простіший, ніж робоча віза. Візу треба було відновлювати щороку, і людина залишається прив’язаною до конкретного місця. Квоти ж дають фахівцеві можливість проходити перевірку раз у 10 років і свободу обирати, де працювати, і навіть створювати тут власний продукт», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що попит на ІТ-спеціалістів значно перевищує потенціал внутрішнього ринку. Щороку українські університети випускають 15-17 тисяч IТ-спеціалістів різних напрямків. Водночас у країні відкривається близько 40000 вакансій айтішників. Крім того, певна частина українських фахівців їде працювати за кордон, деякі працюють на фрілансі. Імміграційні квоти дозволять частково закрити потребу ринку у висококваліфікованих фахівцях.

«Імміграційні квоти не знизять попит на українських заробітчан. Головне, що ми отримаємо – приплив senior-фахівців, які зможуть допомогти нам швидше і якісніше розвивати індустрію в Україні, і, як наслідок, мотивувати більше українців залишатися працювати тут», – повідомляють у міністерстві.

Також у повідомленні вказуються умови і перспективи для іноземних фахівців.

Так, вони зможуть отримати посвідку на проживання, що спростить їм життя в Україні в майбутньому, і їм не потрібно буде отримувати щороку дозволи на роботу. Працевлаштування здійснюватиметься на тих же умовах, що і для громадян України. Прив’язування до термінів перебування в Україні, до конкретного місця роботи і посади не буде, а іммігрувати іноземний фахівець зможе разом зі своєю сім’єю. Крім того, буде можливість відкрити приватне підприємство.

5000 квот уже розподілені серед міст України:

  •  Київ —  2500
  • Харків — 700
  • Дніпро — 600
  • Одеса — 600
  • Львів — 600.

Довідково. Вітчизняна IT-галузь забезпечила залучення в економіку України близько $3,6 млрд  у 2017 році та близько $4,5 млрд у 2018 році. Станом на початок 2019 року, в українській IT-галузі працювало 127 тис. спеціалістів, середня заробітна плата яких становила $2 тисячі на місяць.

Раніше ми писали: Програма “Доступні кредити 5-7-9%” включатиме кредитні гарантії – Мінфін

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×