Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Рак може передаватися від людини до людини? Канадські вчені висунули незвичайну гіпотезу

Рак може передаватися від людини до людини? Канадські вчені висунули незвичайну гіпотезу

Онкологічні та деякі інші неінфекційні хвороби можуть передаватися від людини до людини. Таку гіпотезу висунили вчені з Канадського інституту перспективних досліджень (CIFAR), інформує Оbozrevatel з посиланням на німецький портал wize.life.

Крім раку, це також стосується ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету. 

За словами дослідників, зараження можливе завдяки передачі мікробіома (мікрофлори) — сукупності безлічі мікроорганізмів, які містяться в тілі людини, зокрема на шкірі й у внутрішніх органах. До таких, зазначають вони, відносяться не тільки бактерії, але й грибки, а також різні віруси.

Під час свого наукового експерименту, вчені з’ясували, що мікробіом може передаватися іншим організмам при безпосередньому контакті або ж перебуванні в одному приміщенні. Дослідники знайшли схожість мікрофлор кишечників у подружжя, яке проживає разом.

Так, мікробіом пацієнтів вони порівняли зі здоровими зразками і виявили значні зміни в нездоровій мікрофлорі. Водночас підкреслюється, що модифікований мікробіом може викликати захворювання у здоровому тілі.

Експеримент був проведений на мишах: дослідники перенесли кишковий мікробіом тварини з ожирінням на здорову. І в результаті здорова миша набрала вагу.

Зауважимо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання і рак визначаються як «неінфекційні». Вважається, що вони виникають через генетичну схильність, спосіб життя людини і чинників навколишнього середовища.

Однак канадські вчені переконані, що їхня гіпотеза, в разі підтвердження, кардинально змінить погляд на охорону здоров’я в світі.

Рак може передаватися від людини до людини? Канадські вчені висунули незвичайну гіпотезу

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×