Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Школам заборонять влаштовувати конкурси серед дітей задля зарахування

Школам заборонять влаштовувати конкурси серед дітей задля зарахування

В Україні зарахування дітей до закладів початкової освіти на конкурсних засадах та проведення будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь і навичок дитини стане незаконним.

Таку заборону містить прийнятий Верховною Радою закон «Про повну загальну середню освіту» (у редакції проекту № 0901), передає НСН з посиланням на «Закон і Бізнес».

Документом встановлюється, що задля забезпечення рівного доступу до здобуття повної загальної середньої освіти забороняється зарахування до закладів початкової освіти на конкурсних засадах та проведення будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь, навичок чи інших компетентностей дитини. Дана заборона не стосується закладів спеціалізованої освіти і приватних закладів освіти.

До комунального закладу освіти для здобуття початкової та базової середньої освіти обов’язково зараховуються всі діти, які проживають на території обслуговування закладу освіти або є рідними братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому

закладі освіти або є дітьми працівників цього закладу освіти. Діти з особливими освітніми потребами, які проживають на території обслуговування комунального закладу освіти, мають право на першочергове зарахування до нього.

Також закон встановлює три рівні повної середньої освіти:

початкова освіта — перший рівень, що передбачає виконання учнем вимог до результатів навчання, визначених державним стандартом початкової освіти;

базова середня освіта — другий рівень, що передбачає виконання учнем вимог, визначених державним стандартом базової середньої освіти;

профільна середня освіта — третій рівень повної загальної середньої освіти, що передбачає виконання учнем вимог, визначених державним стандартом профільної середньої освіти.

У закладах освіти початкова освіта здобувається протягом чотирьох років, базова середня освіта —протягом п’яти років, профільна середня освіта — протягом трьох років.

Повна загальна середня освіта може здобуватися за очною (денною), дистанційною, мережевою,

екстернатною, сімейною (домашньою) формами чи формою педагогічного патронажу, а також за очною (вечірньою), заочною формами (на рівнях базової та профільної середньої освіти). Профільна середня освіта професійного спрямування може здобуватися за дуальною формою здобуття освіти.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×