Купити квартиру в Дніпрі

Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на Землі (фото)

Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на Землі (фото)

Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на Землі. Про це пише видання «Фокус», передає НСН.

За словами розробників DALL-E 2, система генерує чіткі зображення за описами користувача. З випадкових точок вибудовується реалістичний образ.

Комп’ютерна програма DALL-E 2, яка генерує зображення на основі штучного інтелекту, показала, якими можуть бути останні селфі, зроблені на нашій планеті. Судячи з них, людство чекає вельми і непривабливе майбутнє. Зображення зроблені за допомогою ІІ, публікує TikTok-аккаунт ‘Robot Overloads’, у якого понад 200 тис. підписників.

'Звичайний день у штаті Огайо', - прокоментував один із підписників

‘Звичайний день у штаті Огайо’, – прокоментував один із підписників

Ці образи ніби зійшли з кіноекранів, на яких показують якийсь голлівудський блокбастер.

DALL-E 2 зображує понівечені обличчя людей з подовженими пальцями та величезними очима. На одному з таких показано чоловіка з пильним поглядом, а на задньому фоні видніється вибух. Ще одне зображення показує скелетоподібну фігуру, оповиту величезним стовпом диму.

Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на Землі (фото)

‘Саме так все і буде’, – написав один із користувачів у коментарях. Інший припустив, що це лякаюче майбутнє може бути ближчим, ніж ми припускаємо, — можливо, вже 2024 року.

На думку деяких користувачів, таке зображення демонструє наслідки вибуху ядерної бомби, хоча автор облікового запису попросив штучний інтелект показати лише ‘селфі кінця світу’.

Ще один з опублікованих постів демонструє тривожні сцени понівечених персонажів на тлі пекельного пейзажу.

Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на Землі (фото)

Система штучного інтелекту DALL-E 2 була створена цього року, її розробники стверджують, що вона генерує реалістичні зображення за описами користувача.

‘DALL-E 2 розуміє зв’язок між зображеннями та текстом, який їх описує. Застосовується процес дифузії: спочатку це лише набір випадкових точок, але поступово вони вишиковуються у чітке зображення у міру того, як система отримує додаткову інформацію», – йдеться на сайті компанії-розробника.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×