Купити квартиру в Дніпрі

Студентів з України польський університет навчатиме українською

польський університет

Польський університет у Кракові навчатиме студентів з України рідною українською мовою, при чому на факультетах планується готувати майбутніх інженерів для відновлення країни після війни.

Про це НСН дізнався з повідомлення thepage.ua.

Як зазначено на сайті Краківської Політехніки ім. Тадеуша Костюшки, у новому навчальному році 2022/2023 оголосили набір на безкоштовне навчання українською мовою для громадян України, а також для осіб іншого громадянства, що втікають від війни та говорять українською.

Зокрема вища школа готуватиме фахівців на напрямках «Будівництво» та «Транспорт» навчання буде проводитись на Будівельному факультеті Політехніки.

Студентів з України польський університет навчатиме українською

На обидва напрями підготовки зареєструвалися 383 особи: на будівництво – 220, на транспорт – 163.

«Країні, спустошеній війною, знадобиться багато професіоналів для її відновлення. Ми хочемо допомогти у підготовці кадрів»,заявив професор Анджей Шарата, декан Будівельного Факультету (БФ) КП.

Унікальна програма: як навчатимуть у Польщі інженерів для України

В університеті наголосили, що інтерес до навчання дуже великий. Інженерно-будівельний факультет підготував 72 місця для кандидатів з України у сфері будівництва та 36 місць у сфері транспорту.

Днями іспит склали 182 особи, які легально проживають у Польщі та мають номер PESEL, наголосили в Політехніці. Екзаменаційні результати наразі ще не оголошені.

Навчання матиме унікальну формулу, безпрецедентну в польській системі вищої освіти. У його підготовці та реалізації беруть участь, серед інших українські університетські викладачі Політехніки, українці, які вже навчаються в КП, та компанії-партнери БФ КП.

У першому семестрі навчання повністю відбуватиметься українською мовою, у другому – українською та польською, а з третього семестру більшість занять буде лише польською мовою.

Українцям у Польщі, які працюють дистанційно, дозволили не платити податки

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×